INTRANET
AUM Lokaha Samastaha Sukhino Bhavantu - Lokaha Samastaha Sukhino Bhavantu - Lokaha Samastaha Sukhino Bhavantu - Lokaha Samastaha Sukhino Bhavantu - AUM Shantih Shantih Shantih AUM
 
 
iNTRANET > Nutricijnen > Polyphenolen
 
 

Nutriënten - Nutricijnen - Neurotransmitters

Polyphenolen
wat Polyphenolen (bvb uit groene thee) zijn krachtige antioxidanten.
werking Ze verminderen de LDL cholesterol & triglyceriden, en vermeerderen de HDL cholesterol. Polyphenolen brengen bloedsuikerspiegels in evenwicht (hypo's & diabetes).
Polyfenolen zoals resveratrol verminderen de spanning op de bloedvatwand waardoor die relaxeert: de doorbloeding verbetert en de bloeddruk daalt.
Ze remmen/verhinderen aderverkalking (atherosclerose), door het ontstekingsproces te verminderen, alsok de afzetting van 'slechte' LDL cholesterol, het aaneenkleven van de bloedplaatjes tot een bloedprop (aggregatie) & de aantrekking van witte bloedcellen naar de bloedvatwand.
Een polyphenol, epigallocatechine gallaat (EGCG), remt de uitzaaing van kankercellen. Het blokkeert een enzyme, ornithine decarboxylase, dat cellen versneld doet delen en de cel sterft af.
dosis Echt therapeutische dosisen: vanaf 3 tot 10 kopjes groene thee van goede kwaliteit per dag of 300 mg Polyphenol.
   
   

KAYA CHIKITSA: inhoudstafel - KAYA CHIKITSA: ABC index