INTRANET
AUM Lokaha Samastaha Sukhino Bhavantu - Lokaha Samastaha Sukhino Bhavantu - Lokaha Samastaha Sukhino Bhavantu - Lokaha Samastaha Sukhino Bhavantu - AUM Shantih Shantih Shantih AUM
 
 
iNTRANET > Nutricijnen > Q1O
 
 

Nutriënten - Nutricijnen - Neurotransmitters

Co-enzyme Q1O
werking Co-enzyme Q1O is een krachtige anti-oxidant, neutraliseert vrije radicalen. Werkt samen met vitamine E, versterkt het immuunsysteem & de macrofagen. Het vermindert schadelijke effecten van chemo op het hart & de lever & van verslavende stoffen.
Het is het belangrijkste co-enzyme voor het hart.
Het is betrokken in de synthese van ATP (celkernenergie), en helpt bij energie-dip & concentratiestoornissen. Het is een onmisbare schakel in de productie van cellulaire energie. Shilajit versterkt nog dit effect.
Q10 is zo effectief dat het gebruik tijdens radiotherapie wordt afgeraden.
voorkomen Natuurlijke bronnen zijn (wal)noten en vette vis (makreel, haring, sardines). Bij tekorten (ouderdom, verslaving, anti-cholesterol medicatie) is het zeer moeilijk voldoende Q10 uit voeding te halen & supplementen zijn dan nodig.
dosis Dosis ubiquinone (geoxideerd, dient door het lichaam omgezet in ubiquinol): 100 à 200mg/dag
Dosis ubiquinol (gereduceerd): 50 à 100mg/dag
leeftijd Naarmate men ouder wordt, daalt het vermogen van het lichaam om ubiquinone om te zetten in ubiquinol, de fysiologisch actieve vorm ...
Eenmaal +50 jaar, stelt men doorgaan ubiquinol voor.
   

KAYA CHIKITSA: inhoudstafel - KAYA CHIKITSA: ABC index