INTRANET
AUM Lokaha Samastaha Sukhino Bhavantu - Lokaha Samastaha Sukhino Bhavantu - Lokaha Samastaha Sukhino Bhavantu - Lokaha Samastaha Sukhino Bhavantu - AUM Shantih Shantih Shantih AUM
 
 
iNTRANET > Nutricijnen > Arachidonzuur
 
 

Nutriënten - Nutricijnen - Neurotransmitters

Arachidonzuur
voorkomen Arachidonzuur is een omega-6 vetzuur dat vnl voorkomt in (rood) vlees, ei-geel en orgaan-vlees. Vette vis (rijk aan omega-3) bevat minder archidonzuur. Peulvruchten, groenten en fruit bevatten er geen.
effecten Het verhoogt de bloeddruk & LDL-cholesterol, bevordert oedeem en onstekingen.
Ook bevordert arachidonzuur de aanmaak van nieuwe bloedvaatjes (neo-angiogenese), nodig voor de bloedvoorziening van tumoren! Hierzonder zou een tumor of metastase nooit groter kunnen worden dan een 2-tal millimeter!
noot Zie ook "angiogenese-remmers".
   
   

KAYA CHIKITSA: inhoudstafel - KAYA CHIKITSA: ABC index