INTRANET
AUM Lokaha Samastaha Sukhino Bhavantu - Lokaha Samastaha Sukhino Bhavantu - Lokaha Samastaha Sukhino Bhavantu - Lokaha Samastaha Sukhino Bhavantu - AUM Shantih Shantih Shantih AUM
 
 
iNTRANET > Nutricijnen > Anti-oxidanten
 
 

Nutriënten - Nutricijnen - Neurotransmitters

Anti-oxidanten
anti-oxidant enzymen: Bij de bestrijding van vrije radicalen maakt het lichaam gebruik van enzymen (superoxide-dismutase [SOD] & katalase, glutathion). Een enzym kan duizenden vrije radicalen onschadelijk maken. Er zijn soorten SOD zoals het koper-zink SOD en het mangaan-SOD.
nutritieve anti-oxidanten: - De vitamine anti-oxidanten: beta-caroteen, vitaminen C & E & B2
- De minerale anti-oxidanten: selenium & zink (& chroom): ondersteunen de anti-oxidant enzymen
- Andere anti-oxidanten: bio-flavono´den (o.m. de polyfenolen, anthocyaniden, pycnogenol, salymarine [Mariadistel], quercetine en rutine), aminozuren (methionine, cyste´ne, tryptofaan, tyrosine), Co-enzym-Q10, ...á
   
   
   

KAYA CHIKITSA: inhoudstafel - KAYA CHIKITSA: ABC index