INTRANET
AUM Lokaha Samastaha Sukhino Bhavantu - Lokaha Samastaha Sukhino Bhavantu - Lokaha Samastaha Sukhino Bhavantu - Lokaha Samastaha Sukhino Bhavantu - AUM Shantih Shantih Shantih AUM
 
 
iNTRANET > Nutricijnen > Alfa-liponzuur
 
 

Nutriënten - Nutricijnen - Neurotransmitters

Alfa-liponzuur
anti-oxidant Alfa-liponzuur (ALA) is een sterke antioxidant die in water & in vet werkzaam is, speelt een rol bij het recyclen van vitamine C en E, & beschermt carotenoÔden in de weefsels.In spinazie, broccoli & vlees, in kleine hoeveelheden ook in ons lichaam geproduceerd. Doet glutathion toenemen & is herstellend voor het zenuwstelsel (perifere zenuwschade). Het is een sterke anti-oxidant die de bloed-hersenbarriŤre beschermt/versterkt & o.m. ingezet wordt bij MS, epilepsie, meningitis, diverse neuropathiŽn. Het beschermt de lever & verlaagt het risico op hart- en vaatziekten, hypertensie en inflammatoire aandoeningen. Samen met SOD (140 IE) heeft 600mg lipon≠zuur een helende werking op chronische lage≠rug≠pijn.
insuline-functie ALA versterkt de insulinefunctie en reduceert insulineresistentie, verhoogt de verbranding & vermindert de eetlust. Het zorgt er voor dat de suiker in het bloed sneller opgenomen wordt in de cellen. Doordat de cellen veel sneller suiker uit het bloed kunnen opnemen, zal de bloedsuikerspiegel ook veel sneller dalen. Bij de meeste mensen kan de lever dit probleem wel oplossen. Bij mensen met hypoglycemie kan dit echter problemen geven. ALA voorkomt hyperglycemie en de vorming van AGEís, verlaagt het triglyceridengehalte en voorkomt diabetes, metabool syndroom en diabetische neuropathie.
dosis Het R-alpha-liponzuur is 6 ŗ 20 maal krachtiger dan het racemisch mengsel (bevat R- & L-).
Dosis: ALA: 100 ŗ 300mg; R-ALA: 50 ŗ 150mg/dag.
tegenindicaties Niet te gebruiken wanneer men bloedverdunners neemt en CAVE bij hypoglycemie.

KAYA CHIKITSA: inhoudstafel - KAYA CHIKITSA: ABC index